email de sighișoara
Vase de email Oala de gătit dutch oven Avantajele EDS

Ştiai că vasele în care gătim interacţionează cu mâncarea, unele transferând metale grele în compoziţia mâncării?

Emailul este o sticlă inodoră, incoloră, antibacteriană, uşor de curăţat şi este considerat a fi unul dintre materialele cele mai sigure pentru gătit, dacă respectă anumite condiţii. Vasele premium Email de Sighişoara respectă cele mai stricte condiţii de siguranţă alimentară.

Ştiai că Standardul Internațional pentru Siguranţa Alimentară ISO 4531/2018 urmăreşte şi reglementează limitele a 16 metale grele care se transferă în mod curent în mâncare, iar în România, HG 1197/2002 urmărește doar 2 dintre acestea?

Email de Sighișoara respectă cerințele standardului de calitate ISO 4531/2018 pentru a asigura cel mai înalt standard de calitate în ceea ce privește siguranța alimentară.

Ştiai că Email de Sighişoara este producătorul autohton care pune pe piaţa din România produse ce respectă cu stricteţe standardul menţionat anterior, încadrându-se mult sub limita admisă (la jumătate din markeri fiind la 3% din limita permisă)?

În august 2020 am efectuat un studiu împreună cu Laboratorul pentru Siguranţa Alimentară WESSLING (Germania), în urma căruia s-a atestat calitatea reţetei de email PREMIUM folosită la Email de Sighisoara.

Ştiai că gătitul în vasele premium Email de Sighişoara nu este doar mai sănătos, dar şi mai gustos?

După doi ani de cercetare împreună cu Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pt Tehnologii izotopice şi Moleculare, a rezultat faptul că aceleaşi ingrediente, în aceeaşi cantitate, gătite identic DAR în vase din diferite materiale duc la rezultate diferite.

Nu doar gustul şi culoarea diferă, dar mâncarea gătită în emailul premium produs în Sighişoara are mai puţini acizi graşi saturaţi (răi) şi mai multi acizi graşi mononesaturaţi (buni).